Bucata de pui: Aripi Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Aripi de pui "Qualiko" (900 g) - 4 buc
Sare - 1 linguriță
Ardei alb măcinat - 1 linguriță
Suc de lămâie - ¼ ceașcă
Ulei de măsline - 1 lingură
Pastă de usturoi - 1 cățel
Pentru sos și cartofi: Cartofi - 2 buc Ulei de măsline - 2 linguri Usturoi - 2 căței Frunze de coriandru - ¼ ceașcă Bulion de pui - 1 ceașcă Sare după gust Ardei alb măcinat după gust Amidon de porumb - ½ linguri Suc de lămâie - ¼ ceașcă
REȚETE 1. Marinați aripile de pui într-un bol cu suc de lămâie, pastă de usturoi și ulei de măsline, presărați cu sare și piper. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați în frigider timp de o oră sau pe noapte.
2. Pentru a găti puiul și cartofii, încălziți o tavă de copt de dimensiuni medii, apoi adăugați ulei de măsline. Cartofii trebuie curățați și tăiați în felii groase de 1 cm. Prăjiți puiul pe ambele părți și faceți același lucru cu cartofii. Coaceți în cuptorul preîncălzit până la 180 °C timp de 15 minute.
3. Încălziți uleiul de măsline într-o soteuză, adăugați usturoi, amestecați timp de ceva timp, adăugați frunze de coriandru tocate, adăugați treptat bulion de pui, fierbeți timp de 2 minute.
4. Reduceți focul; adăugați treptat amidon dizolvat în 2 linguri de apă; Bateți pentru a evita apariția de bulgări. De îndată ce sosul se îngroașe, condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați suc de lămâie, fierbeți sosul până la grosimea dorită. Puneți-l deoparte.
5. Serviti imediat dupa ce carnea de pui și cartofii sunt gata. Stropiți carnea de pui cu sos, decorați cu lămâie.
Gambe de pui prăjite în pesmeti
Bucata de pui: Șold Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Gambe de pui "Qualiko" (900 g) - 2 buc
Sare - 1 linguriță
Muștar de Dijon - 1 linguriță
Suc de lămâie - 1 lingură
Oțet alb - 2 linguri
Boia de ardei măcinată - ½ linguriță
Piper negru măcinat - ½ linguriță
Pentru pesmeti: Smîntână - ¼ ceașcă Ou bătut - 1 buc Pesmeti - 1 ceașcă
Pentru orez: Ulei de porumb - 1 lingură Usturoi tocat - 1 cățel Ceapă tocată - 1 buc. Morcovi cubulete - ¼ ceașcă Ardei iute cubulete - ¼ ceașcă Sos de soia - 2 linguri Ulei de susan - 1 linguriță Bulion de pui - 1 ceașcă Sare și piper negru măcinat după gust Ceapă verde tăiată - ½ linguri Semințe de susan - 1 linguriță Iaurt fără aditivi - ½ ceașcă Ketchup - 1 lingură
REȚETE 1. Frecați gambele de pui cu muștar de Dijon, adăugați resturile condimentelor. Lăsați condimentele să se îmbibe o oră.
2. Rostogoliți carnea de pui în pesmet și scufundați în amestecul de ouă, rostogoliți încă o dată în pesmet, astfel încât bucățele să fie complet acoperite, punețile pe o farfurie uscată.
3. Încălziți uleiul până la 190 °C. Părjiți puiul timp de 5 minute, reduceți temperatura uleiului până la 150 °C.
4. Când o porție de pui este prăjită, puneți-o pe grilă, plasată peste tava de copt și coaceți în cuptor la 200 °C pentru uscare; mențineți temperatura.
5. Pentru prepararea orezului: preîncălziți o tigaie antiaderentă sau wok, adăugați ulei, prăjiți usturoiul și ceapa până când se rumenesc ușor. Adăugați legumele rămase și gătiți ceva timp.
6. Combinați orezul cu legume, adăugați condimente, amestecați bine pentru a acoperi uniform orezul.
Serviți puiul și orezul prăjit cu legume cu iaurt și Ketchup, presărați orezul cu ceapă verde și susan.
Pui prăjit cu orez oriental
Bucata de pui: Intreaga Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Pui întreg "Qualiko"(800-1100 g) - 1 buc.
Sare - 1 linguriță
Piper negru măcinat - 1 linguriță
Boia de ardei măcinată - 1 linguriță
Suc de lămâie - ¼ pahar
Muștar - 1 lingură
Ulei de măsline - 1 lingură
Pastă de usturoi - 1 cățel
Pentru orez: Orez scurt - 1 ceașcă Ulei de măsline - 2 linguri Unt topit - 1 lingură Ceapă tocată - 2 linguri Umplutură din miez - ½ ceașcă Scorțișoară măcinată - 1 linguriță Condimente orientale - 1 linguriță Cardamom întreg - 3 buc Bulion de legume - 2 pahare Sare și piper după gust Mazăre verde - ¼ ceașcă Cajou și migdale prăjite - ¼ ceașcă
REȚETE 1. Preîncălziți cuptorul până la 230 ° C. Spălați puiul și uscați-l. Presărați bine cu sare și piper în interiorul cavității, adăugați marinada (boia de ardei, usturoi, muștar, ulei și suc de lămâie), frecați puiul în interiorul și în exteriorul cavității, legați aripile și picioarele puiului.
2. Puneți puiul într-o cratiță și frecați pielea cu ulei de măsline. Presărați-l cu sare și piper, apoi puneți-l în cuptor timp de o oră. Prăjiți până când sucul va fi limpede. Scoateți din cuptor și lăsați-l pe placa de tăiere timp de aproximativ 10 minute.
3. În timp ce puiul se răcește, încălziți uleiul de măsline și untul topit într-o cratiță medie. Adăugați ceapă, puțin rumeniți-o. Adăugați carnea de miel și gătiți până când carnea se va rumeni, adăugați condimente orientale și cardamom.
4. Turnați bulionul fierbinte de legume în orez, adăugați sare și piper. Fiebeți orezul până când suprafața începe să se usuce. Acoperiți bine cu capacul, reduceți focul, gătiți până când va fi gata.
5. Serviți orezul cu mazăre verde, roșii prăjite și nuci, deasupra puneți puiul.
Șolduri de pui cu ardei gras
Bucata de pui: Șold Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Șolduri de pui "Qualiko" - 900 g
Sare - 1 linguriță
Ardei alb măcinat - 1 linguriță
Ulei de susan - ¼ linguriță
Făină de porumb - 2 linguri
Făină - 2 linguri
Albuș de ouă - 1 buc.
Apă - ¼ ceașcă
Ulei pentru prăjire
Ulei vegetal - 2 linguri
Pastă de ghimbir și usturoi - 1 lingură
Ceapă cubulete - ¼ ceașcă
Țelină tocată mărunt - 1 ceașcă
Ardei gras roșu - 1 buc
Apă - 1 ceașcă
Ketchup de roșii - 4 linguri
Oțet alb - 2 linguri
Zahăr alb - 2 linguri
Amidon de porumb - 1 lingură
Suc de lămâie - 1 lingură
Sare și piper după gust
Ceapă verde pentru decorare
Semințe de susan pentru decorare
REȚETE 1. Presărați șoldurile de pui cu sare, piper, ulei de susan.
2. Într-un castron amestecați făină, făină de porumb, albușul de ouă și apă; bateți până când amestecul va obține textura aluatului.
3. Încălziți uleiul până la 200 °C. De îdată ce uleiul s-a încălzit, înmuiați fiecare bucată de pui în aluat și prăjiți-o. Reduceți focul până la mediu. Imediat ce puiul devine maro auriu, scoateți-l din ulei și uscați-l.
4. Pentru sos, încălziți untul într-o cratiță, adăugați pasta de ghimbir și usturoi.
5. Adăugați restul legumelor; adăugați treptat apă, oțet, zahăr și suc de lămâie, aduceți la fierbere. Adăugați amidon de porumb dizolvat.
6. Adăugați sare și piper, încercați nivelul de aciditate și dulceața, ajustați în funcție de preferințele dvs.
7. Puneți puiul în farfurie și turnați deasupra sosul dulce acriu. Presărați cu ceapă verde tocată și susan.
Pui oriental cu sos de mentă
Bucata de pui: Șold Timp de gătit: 70 min Porții: 4
Șolduri de pui "Qualiko" - 900 g
Sare - 1 linguriță
Ardei alb măcinat - 1 linguriță
Suc de lămâie - ¼ ceașcă
Pastă de ghimbir si usturoi - 1 lingură
Iaurt fără aditivi - ¼ ceașcă
Chili măcinat – ¼ linguriță
Turmericul măcinat – ¼ linguriță
Chimin măcinat – ¼ linguriță
Condimente "Garam Masala" - 1 linguriță
Ulei de porumb - 1 lingură
Orez Basmati - 1 ceașcă
Unt topit - 2 linguri
Usturoi tocat - 2 cuișoare
Ceapă tocată - 1 lingură
Condimente întregi (cuișoare, frunze de dafin, cardamom, scorțișoară și piper negru) – câte 1 buc.
Bulion de legume - 1 pahar
Sare și ardei alb măcinat după gust
Frunze de coriandru tocate - ¼ ceașcă
Sos de mentă (gata) - ¼ ceașcă
REȚETE 1. Într-un castron, amestecați iaurtul, sucul de lămâie, chimenul, condimentele Garam Masala, piper cayenne, piper negru, pastă de ghimbir și usturoi și sare. Puneți puiul în castron, acoperiți cu marinadă și refrigerați timp de o oră. Ungeți grătarul cu unt și începeți să prăjiți bucățile de pui. Prăjiți la grătar până când sucul va fi limpede, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
2. Spălați și înmuiați orezul, încălziți untul într-o tigaie medie la foc mediu. Gătiți usturoiul și ceapa timp de 1 minut, adăugați toate condimentele. Adăugați orezul și amestecați bine.
3. Turnați bulionul fierbinte de legume în orez, încât să-l acopere, adăugați condimente și fiebeți; când suprafața orezului începe să se usuce, acoperiți bine cu un capac din folie. Asigurați-vă că aburul nu iese.
4. Mutați castronul pe un grătar plat sau tigaie, continuați să gătiți orezul la foc foarte scăzut timp de 10 minute. Opriți focul și lăsați orezul acoperit timp de încă 30 de minute.
Puneți puiul într-o farfurie, serviți cu pulao din legume fierte și sos de mentă. Decorați cu coriandru proaspăt.
Tagine marocan din copane de pui
Bucata de pui: Copane Timp de gătit: 70min Porții: 3
Copane de pui "Qualiko" (900 г) - 4 buc
Sare - 1 linguriță
Ghimbir măcinat - ½ linguriță
Turmeric - ½ linguriță
Scorțișoară măcinată - ½ linguriță
Piper negru măcinat - ½ linguriță
Șofran – un pic
Ulei de măsline - 1 lingură
Ceapă tocată - 1 buc
Usturoi tocat mărunțel - 3 căței
Măsline fără sîmburi - 5 buc
Lămâie conservată - 1 buc.
Cartofi noi tăiați în jumătate - 4 buc.
Bulion de pui - 1 ceașcă
Pătrunjel tocat - ¼ ceașcă
REȚETĂ 1. Amestecați condimentele și sarea într-un bol mic. Frecați bucățile de pui cu mirodenii.
2. Încălziți uleiul într-o tigaie mare. Adăugați uleiul de măsline și prăjiți puiul din toate părțile până la rumenire, în porțiuni separate, dacă este necesar.
3. Scoateți puiul din tigaie. Adăugați ceapa și usturoiul, gătiți timp de 5 minute.
4. Tunați bulionul de pui și amestecați. Adăugați carnea de pui, cartofii și aduceți la fierbere.
5. Acoperiți tigaia cu un capac, reduceți focul până la scăzut și gătiți timp de 25 de minute.
6. Stoarceți sucul de lămâie în tigaie și adăugați coaja. Adăugați măsline. Gatiți încă 10 minute la foc puternic fără capac.
7. Decorați cu pătrunjel mărunțit și, dacă este necesar, serviți cu cuscus.
Piept de pui la grătar și piure de cartofi
Bucata de pui: Fileu Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Piept de pui "Qualiko" (900 g) - 2 buc
Sare - 1 linguriță
Ardei alb măcinat - 1 linguriță
Muștar de Dijon - 1 linguriță
Ulei de măsline - 1 lingură
Cimbru uscat - ½ linguriță
Usturoi tocat - 1 cățel
Cartofi curățați și cubați - 4 buc.
Lapte - ½ ceașcă
Unt - 2 cub.
Smîntână - ¼ ceașcă
Sare după gust
Mazăre verde - 1 lingură
Morcovi (cubulete sau felii) - 1 buc.
REȚETE 1. Uscați pieptul de pui cu un prosop de hârtie și marinați-l în mustar, ulei de măsline cu usturoi și cimbru, presărați cu sare și piper. Refrigerați peste noapte sau până când marinada este îmbibată în pui.
2. Fierbeți cartofii în apă sărată, imediat ce cartofii sunt moi, strecurații, eliberați aburul. Utilizați o răzătoare de cartofi.
3. Într-o cratiță, încălziți laptele cu unt, adăugați piureul de cartofi și presărați cu sare și piper. Amestecați bine.
4. Fierbeți legumele în aparatul cu aburi timp de 5-10 minute. Puneți pieptul de pui într-o tigaie neaderentă și prăjiți la foc mare timp de 2 minute pe ambele părți sau până când puiul este gata.
5. Serviți cartofii și legumele cu pieptul de pui la grătar.
Salată cu quinoa și piept de pui
Bucata de pui: Fileu Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Piept de pui "Qualiko" (900 g) - 2 buc
Sare - 1 linguriță
Piper alb măcinat - 1 linguriță
Muștar engleză - 1 linguriță
Suc de lămâie - ½ ceașcă
Cimbru uscat - 1 linguriță
Ulei de măsline - 1 lingură
Pastă de usturoi - 1 cățel
Pentru salată: Amestec de frunze de salată (tocat) – 100 g Roșii cherry - 4 jumătăți Brânză feta - 4 cuburi Quinoa roșie și albă (fiartă) - 6 linguri Miez de palmier (conservat) - 4 felii Avocado tocat - ½ buc Ulei de măsline - 2 linguri Usturoi tocat - ¼ linguriță Suc de lămâie - ½ ceașcă Sare după gust Ardei alb măcinat după gust
REŢETĂ 1. Marinați pieptul de pui cu cimbru, muștar, suc de lămâie, usturoi și ulei de măsline, sare și piper. Lăsați timp de 30 de minute.
2. Încălziți grătarul și prăjiți pieptul de pui pe ambele părți, până când carnea devine aurie pe ambele părți. Continuați să prăjiți încă 2-3 minute până când carnea este complet gata.
3. Scoateți carnea de pe grătar și lăsați-o să stea câteva secunde.
4. Într-un castron amestecați uleiul de măsline, usturoi, suc lămâie, piper și sare. Bateți bine.
5. Adăugați amestecul de frunze și quinoa, apoi amestecați-le uniform cu sos.
6. Puneți amestecul în bolul de salată, adăugați roșiile, miezul de palmier, brânza și avocado deasupra. Turnați sosul rămas în castron.
7. Decorați salata cu felii calde de pui la gratar și serviți.
Aripi de pui Buffalo
Bucata de pui: Aripi Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Aripi de pui "Qualiko" (900 g) - 4 buc.
Sare - 1 linguriță
Ardei alb măcinat - 1 linguriță
Sos chili - ¼ ceașcă
Unt topit - ½ ceașcă
Cartofi noi - 2 buc.
Ulei de măsline - 1 lingură
Sare după gust
Broccoli - 1 inflorescență medie
REŢETĂ 1. Tăiați aripile de-a lungul încheieturii, mutați carnea spre o margine. 2. Așezați-le pe grilă peste tava de copt. Stropiți aripile cu sos pe ambele părți. 3. Coaceți la 220 °C timp de 1 oră, amestecându-le în timpul gătitului. 4. Aripile pot fi prăjite în friteuză la 200 °C timp de 12 minute, apoi de scufundat în sos fierbinte până când sunt acoperite complet. 5. Tăiați cartofii în felii. Marinați cartofii și coaceții în cuptor la 180 °C timp de 10-15 minute. 6. Fierbeți broccoli și presărați cu sare. 7. Așezați legumele și cartofii în farfuria cu aripioare de pui, serviți cu sos chili.
Aripi de pui cu sos de iaurt
Bucata de pui: Aripi Timp de gătit: 65 min Porții: 4
Aripi de pui "Qualiko" - 900 g
Scorțișoară - ½ linguriță
Coriandru - ½ linguriță
Chimen - 1 linguriță
Sare după gust
Iaurt natural - ½ ceașcă
Ceapă - 1 buc.
Căței de usturoi tocați mărunțel - 2 buc.
Roșii - 1 buc.
Ghimbir ras - 2 linguriță
Migdale - ½ ceașcă
Stafide - ½ ceașcă
Ulei de măsline - 3 linguri
Unt - 3 linguri
Turmeric - 1 linguriță
Năut - ½ ceașcă
Pătrunjel pentru decorare
Apă
Orez - 1 ceașcă
COOKING INSTRUCTIONS: 1. Marinați puiului: turnați iaurt și amestecați. 2. Spălați orezul și lăsați-l să se scurgă. 3. Tăiați ceapa mărunt, radeți ghimbirul și tocați roșiile în cubulete mici. 4. Înmuiați stafidele, turnați apă fiartă peste migdale, îndepărtați pielea. Dacă doriți să utilizați năut, înmuiați pe noapte. 5. Prăjiți ceapa, adăugați toate ingredientele și roșiile, prăjiți timp de 1-3 minute și lăsați deoparte. 6. Prăjiți migdalele în unt, adăugați orezul și stafidele, turmericul, curry și sare, prăjiți încă 2-3 minute. 7. Turnați în orez apă fierbinte (în proporție de 1 ceașcă orez / 1 ceașcă de apă); gătiți timp de 8-10 minute. 8. Separat, prăjiți puiul într-o tigaie până la culoarea maro auriu, apoi adăugați năutul la puiul fiert și gătiți timp de 1 minut. 9. Luați un castron adânc pentru coacere, adăugați puțin orez, un amestec de roșii și prăjiți; adăugați puiul cu năut; apoi adăugați restul orezului și ½ ceașcă apă. Acoperiți castronul cu un capac și lăsați-l să stea timp de 10 minute la foc scăzut. 10. Presărați bucatele cu pătrunjel, decorați cu scorțișoară și migdale.
Șolduri de pui cu sos de smîntînă
Bucata de pui: Sold Timp de gătit: 60 min Porții: 4
Șolduri de pui "Qualiko" - 900 g
Căței de usturoi tocați - 2 buc
Chili praf - ½ linguriță
Ghimbir ras - 2 lingurițe
Cumin - 1 linguriță
Turmeric - ½ linguriță
Sare după gust
Suc de lămâie - 3 linguri
Condimente indiene "Garam Masala" - ½ linguriță.
Iaurt natural - 75 ml
Ulei vegetal - 2 linguri
Pentru sos: Unt - 1 lingură Căței de usturoi tocați - 2 buc Ghimbir ras - 2 lingurițe Turmeric - 1 linguriță Condimente indiene "Garam Masala" - 1 linguriță Semințe de cardamom - 1 linguriță Cuişoare - 2 bucăți Suc de lămâie - 1 lingură Chili măcinat - 1 lingură Semințe de coriandru - 1 linguriță Roșii curățate - 275 ml Smântână grasă - 100 ml
REȚETE 1. Tăiați puiul în bucăți de 3-4 cm, puneți-le într-un castron și adăugați usturoi, ghimbir, sare, piper și suc de lămâie. Amestecați, acoperiți și răciți timp de 30 de minute.
2. Amestecați iaurtul, condimentele indiene, turmericul, chimenul și adaugați puiul. Acoperiți si refrigerați timp de 3-4 ore.
3. Preîncălziți cuptorul până la 180 °C. Puneți bucățile de pui marinate pe un grătar montat pe o tavă de copt, coaceți timp de 8-10 minute. Stropiți cu puțin ulei, întoarceți puiul. Coaceți încă 10 minute.
4. Pentru sos, încălziți untul într-o cratiță, adăugați usturoi și ghimbir. Prăjiți 1 min., adăugați cardamom, cuișoare, coriandru, condimente indiene, turmeric, chili. Amestecați bine, gătiți încă 2 minute. Adăugați roșii și suc de lămâie, amestecați, gătiți încă 2 minute.
5. Adăugați bucățile de pui în sos și amestecați bine. Adăugați untul, smântâna și amestecați până când untul se topește și sosul este omogen. Adăugați sare și piper după gust.
Sos de iaurt cu mentă: Căței zdrobiți de usturoi - 2 buc Mentă proaspată tocată - 1 mănunchi Iaurt degresat fără aditivi - 1 ceașcă Sare de mare - ½ linguriță
REȚETE 1. Pentru sos: puneți iaurtul, usturoiul, menta și zahărul într-un bol mic; amestecați bine, acoperiți cu capac și refrigerați amestecul.
2. Puneți pieptul de pui într-un strat la fundul tigaiei. Presarați cu sare. Adăugați oțet de cidru de mere, frunză de dafin, scorțișoară, cardamom și cuișoare.
3. Turnați apă rece pentru a acoperi pieptul de pui cu cel puțin 2,5 cm, și puneți tigaia pe aragaz la foc mediu, aduceți la fierbere. Reduceți focul, acoperiți cu capac și gătiți timp de 15-20 de minute.
4. Scoateți pieptul de pui din bulionul gătit; puneți carnea pe planșeta pentru tocat și lăsați să se răcească, strecurați bulionul.
5. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie. Adăugați ceapa și gătiți timp de 4 minute, amestecand regulat. Adăugați usturoiul și prăjiți timp de un minut. Adăugați carnea de pui, boia de ardei, sumac, sare și piper. Amestecați și fierbeți la foc mic timp de 5-7 minute.
6. Scoateți de pe foc, adăugați nuci și decorați cu pătrunjel.
7. Puneți lavașul în farfurii, adăugați puiul libanez, stropiți cu sos de iaurt cu mentă.
Gambe picante de pui
Bucata de pui: Copane Temps de préparation: 70 min Porții: 3
Gambe de pui "Qualiko" (900 g) - 4 buc
Ulei de măsline
Frunză de dafin - 2 buc
Semințe de cardamom - 8 buc.
Cuișoare - 10 buc
Stafide negre – ½ ceașcă
Apă
Coajă de lămâie - 15 g
Morcovi - 2 buc.
Ceapă - 1 buc.
Piper negru după gust
Sare după gust
Orez Basmati - 1 ceașcă
Bulion de pui - 1 ceașcă
Făină - 300 g
Chili iute pentru decorare
REȚETE 1. Încălziți tigaia, adăugați ulei, frunză de dafin, cardamom, ceapă mărunțită fin. Prăjiți la foc mare, astfel încât toate mirodeniile să se desfacă. Adăugați puiul și prăjiți din toate părțile.
2. După prăjire, acoperiți puiul cu apă fierbinte și lăsați-l să fiarbă. După fierbere, reduceți focul și gătiți timp de aproximativ 40-60 de minute. Adăugați sare cu 15-20 minute înainte de preparare.
3. Scoateți puiul din bulion, presați bulionul printr-o sită astfel încât să devină curat și transparent.
4. Într-un castron separat, încălziți uleiul de măsline și adăugați amestecul de mirodenii și coaja de lămâie.
5. Spălați orezul și puneți-l în castronul încălzit. Gătiți 2-3 minute la foc mic, apoi turnati puțin bulion. Bulionul trebuie să acopere orezul cu 2-3 cm.
6. Lăsați orezul să fiarbă și reduceți focul. Gătiți orezul 30-35 de minute.
7. Serviți bucatele decorate cu felii de lămâie, coriandru și presărați cu piper.
Pui la cuptor cu cuș cuș
Bucata de pui: Intreaga Timp de gătit: 115 min Porții: 6
Pui întreg "Qualiko" (800-1100 g) - 1 buc
Ghimbir măcinat - ½ linguriță
Ulei de măsline extra virgin - 4 linguri
Sare după gust
Suc de lămâie - 2 linguri
Piper negru măcinat - ½ linguri
Cuș cuș (crupă) - 2 ceșci
Apă fiebinte sărată
Unt - 3 linguri
Migdale tăiate - ½ ceașcă
Curmale tăiate - ½ ceașcă
Zahăr - 1 linguriță
Scorțișoară măcinată - 1 linguriță
Miere - 2 linguri
Mentă mărunțită - pentru decorare
REŢETĂ 1. Încălziți cuptorul până la 190 °C. Amestecați 2 linguri de ulei de măsline, suc de lămâie, ghimbir, piper și 1 linguriță de sare într-un vas de copt rezistent la căldură.
2. Frecați puiul cu acest amestec și coaceți timp de 50 de minute fără un capac.
3. Turnați 2 ceșci apă, cuș cuș, 1/2 lingurițe de sare într-un castron mare. Lăsați-l timp de 10 minute.
4. Topiți untul, adăugați migdalele și prăjiți până la culoarea aurie. Opriți focul și adăugați curmalele.
5. Adăugați amestecul de migdale-curmale în cușcușul cu untul rămas în castron; Amestecați, bătând cu o furculiță. Adăugați 2 linguri ulei de măsline, zahăr și scorțișoară (după gust).
6. Adăugați miere peste pui, adăugați amestecul de cușcuș și puneți-l în jurul puiului. Acoperiți și puneți-l în cuptor timp de încă 30 de minute sau mai mult.
7. Scoateți puiul și tăiați-l în porții. Amestecați cușcușul, răzuindu pielea de pui aderentă la fundul tavei, puneți bucățile de pui deasupra cușcușului. Presărați cu verdeață tăiată.
Pui copt cu legume la grătar
Bucata de pui: Intreaga Timp de gătit: 70 min Porții: 3
Pui întreg "Qualiko" (800-1100 g) - 1 buc.
Sare - 2 linguriță
Piper negru măcinat - 1 linguriță
Boia măcinată - 1 linguriță
Suc de lămâie - ¼ ceașcă
Muștar - 1 lingură
Ulei de măsline - 1 lingură
Pastă de usturoi - 1 cățel
Pentru cartofi și legume: Cartofi noi - 4 jumătăți Ulei de măsline - 2 linguri Rozmarin proaspat (tocat fin) - ¼ linguriță Dovleci verzi și galbeni - 1 buc Ardei Cayenne 3 culori - ½ buc fiecare Sare și piper după gust
REȚETE 1. Încălziți cuptorul până la 230 °C. Spălați puiul și uscați-l cu un prosop. Presărați bine cu sare și piper în interiorul cavității, adăugați marinada (un amestec de boia de ardei, usturoi, muștar, unt și suc de lămâie), frecați puiul din interior și exterior, legați aripile și picioarele puiului.
2. Puneți puiul într-o cratiță și turnați marinada peste piele. Presărați cu sare și piper, apoi puneți-l în cuptor timp de 15 minute.
3. Coaceți până când sucul va deveni transparent. Scoateți din cuptor, lăsați pe placa de tăiere timp de 10 minute.
4. Marinați cartofii și legumele cu ulei de măsline, rozmarin, sare și piper.
5. Coaceți legumele la grătar. După 15 minute, întoarceți puiul și adăugați cartofii.
6. Coaceți până când sucul va deveni transparent încă 45 de minute. Scoateți din cuptor, lăsați pe placa de tăiere timp de 10 minute.
7. Puneți puiul în farfurie împreună cu cartofii și legumele la grătar
Copane cu rozmarin
Bucata de pui: Copan Timp de gătit: 1 oră Porții: 4 Copan - 4 buc. Tomate - 2 buc. Ciuperci - 6 buc. Ulei vegetal - 2 lingurițe Rozmarin - câteva crenguțe Suc de lămâie - 1 lingură Usturoi - 4 căței Sare, piper după gust
Mod de preparare:
Presărați copanele de găină, adăugați piper, suc de lămâie, usturoi tocat și rozmarin. Lăsați să stea timp de 15-20 de minute
Puneți copanele în tava de copt împreună cu roșiile tăiate în jumătate și ciupercile tăiate, adăugați ulei și acoperiți cu folie.
Preîncălziți cuptorul până la 200 ° C, coaceți timp de 30 de minute. După aceea, scoateți folia și coaceți încă 15 minute.
Aripi de pui picante „Buffalo“
Bucata de pui: Aripi Timp de gătit: 30 minute Porții: 5 Aripă - 1 kg Unt - 70 g Ulei vegetal - pentru prăjire Țelină - 1 tulpină Morcovi - 1 buc. Castraveți - 1 buc.
Mod de preparare:
Tăiați aripile de pui la jumătate. Încălziți untul într-o tigaie la o temperatură înaltă. Puneți atent aripile și gătiți până la culoarea aurie.
Tăiați țelina, morcovii și castraveții în batoane de 0,5 cm (pentru garnitură).
Topiți untul într-un castron, adăugați 30 g de sos Tabasco.
Puneți aripile prăjite pe un șervețel pentru a îndepărta excesul de grăsime.
Amestecați bine aripile cu sosul picant obținut.
Serviți aripile la masă cu legume și sos pentru la alegere.
Aripi de pui crocante
Bucata de pui: Aripi Timp de gătit: 30 minute Porții: 2 Aripi - 8 buc. Ouă - 3 buc. Fulgi de porumb - 200 g Făină - 100 g Lămâie - 1/2 buc. Condimente pentru grătar - după gust Ulei vegetal - 200 g Sare - după gust Piper - după gust
Mod de preparare:
Spălați aripile, adăugați sare și piper, presărați cu condimente și stoarceți o jumătate de lămâie pe carne.
Lăsați să stea timp de 5 minute.
Striviți în piuliță fulfii de porumb.
Rostogoliți carnea de pui în făină, apoi în ou și în fulgi de porumb.
Prăjiți într-o tigaie: 5-10 minute pe fiecare parte la foc mediu..
Piept de pui în sos de portocale
Bucata de pui: Fileu Timp de gătit: 40 minute Porții: 4
Fileu - 2 buc.
Portocale - 2-3 buc.
Unt - pentru prăjire
Sare - după gust
Piper - după gust
Mod de preparare:
Spălați fileul de pui și uscați-l cu un prosop de hârtie, frecați cu sare și piper.
Într-o tigaie cu unt încălzit, prăjiți fileul pe o parte timp de 3-4 minute.
Întoarceți și prăjiți încă 4 minute pe cealaltă parte.
Puneți carnea pe o foaie de copt și puneți-o în cuptor.
Coaceți 10 minute la 180 de grade.
Pregătiți sosul de portocale: spălați portocalele, ștergeți, tăiați 5-6 felii rotunde din portocală și lăsați-le deoparte. Din restul portocalei, răzuiți cu grijă coaja și puneți-o într-un castron, în acest castron stoarceți sucul din portocala rămasă și sucul din întreaga portocală. În tigaiea, unde a fost preparată carnea, puneți feliile de portocale, turnați sucul de portocale cu coaja rasă și puneți pe foc mediu. Fierbeți siropul, amestecând, până când se va îngroșa puțin.
Scoateți carnea gătită din cuptor, puneți-o într-o cratiță, acoperiți-o și puneți-o într-un loc cald.
Puneți fileul în tigaiea cu siropul, întorceți-l de mai multe ori, acoperiți-l cu capac și încălziți.
Fileu cu mozzarella
Bucata de pui: Fileu Timp de gătit: 1 oră Porții: 4 Fileu - 4 buc. Usturoi - 2-3 căței Rozmarin - 1 crenguță Condimente pentru grătar - după gust Ulei vegetal - pentru prăjire Brânză Mozzarella
Curățiți fileul de pui de excesul de grăsime și vene. Cu cuțitul faceți un buzunar. Tăiați o felie de mozzarella în formă alungită.
Adăugați pe fileu sare, piper, mirodenii, ierburi și frecați cu ulei (atât din exterior, cât și din interior).
Puneți mozzarella în interiorul fileului și înjunghiați cu scobitori.
Prăjiți fileul pe ambele părți într-o tigaie la foc mediu până la obținerea unei cruste aurii frumoase, adăugând ierburi și usturoi chiar în tigaie. Când ierburile și usturoiul încep să ardă ușor, acestea trebuie să fie îndepărtate din tigaie pentru a evita amărăciunea.
Puneți fileul prăjit în cuptor (la o temperatură de 160-180 grade) timp de 20-35 de minute.
Garnitură. Spălați vinetele și tăiați-le în lung și în jumătate, ungeți cu ulei și coaceți-le timp de 10-15 minute în cuptor la o temperatură de 160 de grade. Tăiați ceapa și piperul bulgăresc în cuburi mici, adăugați usturoi strivit și ierburi tocate, adăugați sare și piper. Din jumătățile de vinete gata preparate, îndepărtați cu grijă pulpa cu o lingură, scoateți semințele și tăiați pulpa în cuburi.
Este important ca vinetele din afară să rămână întregi. Amestecați legumele tăiate cu verdeață și usturoi cu pasta de vinete în formă și umpleți jumătatea de vinete cu acest amestec.
Garnitura se poate servi la fileu atât caldă, cât și rece.
Pui umplut cu orez și nuci de cedru
Bucata de pui: Pasăre întreagă Timp de gătit: 1 oră 40 minute Porții: 4 Carcasă - 1 buc. Stafide - 1/2 ceașcă Alune - 1/2 ceașcă Orez - 3/4 cești Unt - 50 g Șofran (tinctură) - 2 linguri Zahăr - 2 lingurițe
Mod de preparare:
Pregătiți tinctura de șofran în prealabil (cu 1-2 zile).
Pentru a face acest lucru, pachetul de șofran 0,5 g dizolvați în 0,5 litri de vodcă.
Scoateți osul de chilă de la pui prin spate.
Fierbeți orezul.
Spălați stafidele.
În orezul răcit adăugați stafide, nuci, zahăr și unt moale.
Umpleți puiul.
Tăietura din spate închideți-o cu o lăncioară pentru frigărui.
Coaceți puiul umplut în cuptor la 170 de grade timp de 60 de minute.
Pui Tabaka cu cartofi
Bucata de pui: Pasăre întreagă Timp de gătit: 1 oră 30 minute Porții: 6 Poulet entier - 1 Ail - 1 tête Sel - 1 cuillère à café Poivre - 1 cuillère à café Huile végétale - 2 cuillères à soupe Pommes de terre - 5-6 Pomarin - 3-4 brins Beurre - 50 g
Mod de preparare:
Spălați și uscați carcasa de pui cu un prosop de hârtie, îndepărtați partea inferioară a spatelui, coastele și gâtul cu o foarfecă de bucătărie.
Amestecați într-o cratiță unt, sare, piper și usturoi zdrobit, frecați puiul cu acest amestec și lăsați-l să se înmoaie timp de 30 de minute sub o presă grea.
În acest moment, tăiați cartofii în 8 bucăți fiecare pentru a obține felii. Prăjiți cartofii în unt până când vor deveni crocanți și preparații până la gătire în cuptor.
Tăiați rozmarinul cu cuțitul.
Puneți cartofii gata preparați într-o cratiță, adăugați unt, sare, piper, rozmarin și amestecați bine.
În tigaia încălzită, cu un fund gros, puneți puiul desfăcut cu partea interioară în jos, puneți deasupra castronul și turnați apă în acesta (pentru a obține o presă). Prăjiți la foc scăzut timp de 10-15 minute, apoi întoarceți puiul pe cealaltă parte și prăjiți încă 10-15 minute.
Puneți cartofi gata preparați cu rozmarin în farfurie și puneți carnea de pui deasupra. Sucul de pui scurgeți-l pe cartofi, iar puiul în sine va menține temperatura garniturii.
Pilaf de pui
Bucata de pui: Sfert Timp de gătit: 3 ore Porții: 4
Sfert posterior 3 buc.
Orez aburit 1 kg
Ceapă 2 buc.
Usturoi 2 capuri
Morcovi 2 buc.
Condimente pentru pilaf 1 lingură
Dracilă uscată 2 linguri
Ulei vegetal pentru prăjire
Sare după gust
Piper după gust
MoPiper d de preparare:
Încălziți uleiul vegetal într-un castron cu un fund gros. Tăiați carnea în bucăți mici. Puneți-o în castron și prăjiți până la coajă aurie. Adăugați sare și piper. Adăugați ceapa tăiati cubi și morcovii rași. Prăjiți timp de 10 minute.
Adăugați orezul în castron, adăugați mirodenii pentru pilaf și dracilă. Prăjiți orezul timp de 5-7 minute, amestecându-se cu o spatulă din lemn. Turnați aproximativ 1,5 litri de apă (astfel încât nivelul apei să fie de 2 degete deasupra nivelului de orez).
Adăugați usturoiul întreg necurățit la pilaf și gătiți sub un capac la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute (verificați periodic gradul de pregătire a orezului).
Supă de pui cu ciuperci și fidea
Bucata de pui: Sfert Timp de gătit: 2 ore Porții: 6
Sfert de pui 3 buc.
Ciuperci 500 g
Fidea 200 g
Ceapă 1 buc.
Usturoi 3 căței
Mărar 3-5 crenguțe
Morcovi 1 buc.
Frunze de dafin 3 buc.
Sare după gust
Piper după gust
Mod de preparare:
Puneți picioarele de pui într-un castron cu apă rece și gătiți la foc mic timp de 1-1,5 ore. Curățați bine și spălați ciupercile, tăiați-le în bucăți mari și după 40 de minute după începerea gătitului zemei, adaugăți-le în castronul cu carne.
Când bulionul va începe să producă spumă – îndepărtați-o cu lingura.
Tăiați ceapa și morcovii în cuburi mici și adăugați în zeamă, apoi fideaua. Fierbeți încă 5-10 minute. Adăugați sare, piper, frunze de dafin și, în cele din urmă, usturoi zdrobit și mărar mărunțit.
Este potrivită cu pâine prăjita în unt și usturoi ras
Burger cu pui și bacon
Bucata de pui: Șold Timp de gătit: 25 minute Porții: 1
Șold 1 buc.
Chiflă pentru burger 1 buc.
Bacon 2 bucăți
Frunze de salată 50 g
Tomate 1 buc.
Praf de paprică dulce după gust
Cimbru după gust
Condimente pentru pui 1/2 linguriță
Smântână 2 linguri
Usturoi 1 cățel
Sare după gust
Piper după gust
Mod de preparare:
Separați de oase șoldul spălat și tocați-l prin mașina de tocat carne. În carnea tocată adăugați sare, piper, condimente și stoarceți un cățel de usturoi.
Spălați frunzele de salată verde și roșiile, tăiați roșiile în felii rotunde, rupeți cu mâinele frunzele de salată în bucăți medii.
Tăiați chifla în jumătate.
Pregătiți sosul: într-un castron, amestecați bine smântâna și muștarul, adăugați sare.
Prăjiți baconul într-o tigaie fără a adăuga ulei, apoi prăjiți carnea tocată în aceeași tigaie, în prealabil oferindu-i forma de clătită (pîrjoală) cu un diametru similar cu cel al chiflei.
Prăjiți pe fiecare parte timp de 5-8 minute la foc mediu.
Ungeți fiecare parte a chiflei cu sos. Puneți salata pe partea de jos, apoi puneți baconul, roșiile și pîrjoala pe partea de sus. Ungeți pîrjoala cu sos.
Acoperiți partea superioară cu cealaltă jumătate de chiflă